Living Food & Raw Food (Levande Föda)

Hälsohem i Värmland

På Living Food Institute® i Värmland får du djupgående kunskap om maten living food (levande föda) som är en mer näringsrik och mer lättsmält variant av raw food. Verksamheten följer Ann Wigmores erfarenheter om stärkande/läkande kost och livsstil.

Vi erbjuder kurser under 3 eller 9 dagar. Under din vistelse på Living Food Institute® vill vi ge dig en helhetsupplevelse. Med kosten i centrum lär du dig även mer om kroppen, tarmarnas funktion, detox, avslappnings- och andningstekniker, tankens kraft, motion och rörelse. Näringsgivande vetegrässhots serveras dagligen. Vi vill inspirera och ge dig kunskap om mat och hälsa så att du kan må bra och leva i en sund och frisk kropp.

Birgitta Bengtsson som är ansvarig för verksamheten ändrade sin livsstil till living food år 2001 och har bl.a. genomgått den av Ann Wigmores obligatoriska certifieringsutbildningen.

Varmt välkommen!

Naturliga råvaror

Maten som vi lagar innehåller endast naturliga matråvaror som ej är raffinerade eller prefabricerade, och naturligtvis strävar vi efter att alla råvarorna ska vara ekologiskt odlade. Vi tillagar maten med en lite annorlunda matlagningsteknik för att uppnå högsta möjliga näringsinnehåll och näringsupptag.

Immunförsvaret stärks

Kroppens egen självläkningsförmåga stimuleras, och du får mer energi. Den optimalt näringsrika maten ger kroppen möjlighet att komma i balans. På kort tid upplevs en stor förändring. Kliniska tester efter genomförd kurs visar på de positiva resultaten. Living food har också bra effekt om man vill bli fri från olika typer av beroenden såsom rökning eller sockerberoende, eller för att på ett effektivt sätt få tillbaka sin naturliga vikt.

Bo i fantastisk miljö

Kursgården ligger med utsikt över sjön Värmeln och skogen precis intill. Det är en gemytlig hemkänsla med privata sovrum och personliga utbildningsrum.

Välkommen till vårt sköna hälsohem!

“Det är fulländat, perfekt, god mat, trevligt bemötande, fräscht.”
”Tack för en fantastisk kurs. Över förväntan!”

“Väldigt bra upplägg och genomförande. Allting flöt på lugnt och fint. Härlig atmosfär och avslappnad attityd som gör att man blir harmonisk…”

”Bra matlagningsdemonstrationer hur man lagar och fixar till maten. Fint ställe. Skön stämning.”
”Hjärtligt tack för en trevlig helg!”

“Bra upplägg av schema, intressant teori, lärorika matlagningsdemonstrationer, trevligt i största allmänhet. Jag har känt mig väl omhändertagen.”

Rehabiliteringsbidrag

För rehabilitering av cancer och allergi finns det möjlighet att ansöka om bidrag för en rehabiliteringsvistelse hos oss.
För information och ansökningsblanketter kontakta:

Curo
Riksföreningen för Cancersjuka
Sjöängsvägen 2
192 72, Sollentuna
Tel: 08-720 30 81
E-post: info@curo.nu
www.curo.nu

Cancerhjälpen
Sandhamnsgatan 62
115 60 Stockholm
Tel: 08-612 42 42
E-post: kansli@cancerhjalpen.se
www.cancerhjalpen.se

Cancer- och Allergifonden
Box 2355
103 18 Stockholm
Tel: 08-345 990
E-post: info@cancerochallergifonden.se
www.cancerochallergifonden.se

Nytt Living Food pensionat

Vårt nytillkomna Living Food pensionat använder vi som extraboende under våra ordinarie kurser. Här kan du bo lite mer i fred och köra 5 minuter bilväg till kursgården.

Det är en nyrenoverad och utbyggd gård från sent 1800-tal. Lite lyxigare boende med hög standard. Här finns 5 dubbelrum med egen wc/dush och 2 enkelrum. Det är gott om utrymme och fina gemensamma ytor.

Naturskönt och nära sjön, samma som vid vår kursgård, och naturligtvis ligger även detta ställe i vackra Värmskog, i Värmland.

Ann Wigmore (1909-1994)

Grundaren av konceptet Living Food

Ann Wigmore växte upp i Litauen tillsammans med sin mormor. Av mormodern fick hon tidigt lära sig om naturens läkekrafter. Vid 16 års ålder emigrerade hon till USA där den västerlänska livsstilen tog över och hon drabbades av diverse vällevnadssjukdomar bl.a. reumatism och tjocktarmscancer. Hon återgick då till mormoderns tankegångar om naturens egen läkekraft och tillfrisknade från sin cancer och reumatismen.

• År 1963 grundade hon Hippocrates Health Institute i Boston USA. Vid 80 års ålder grundade hon även Ann Wigmores Health Institute i Puerto Rico i Karibien.

• Ann Wigmore fick flera utmärkelser för sitt arbete mot cancer och andra sjukdomar över hela världen.

• Ann Wigmore omkom olyckligtvis i en brand på sitt institut i Boston 1994.

Ann Wigmore, (1909-1994)