Kosten


Living Food är en mycket livgivande och enzymrik kost. Den består av vegetarisk mat utan mjölkprodukter, och tillagas med avsikten att bibehålla och även att höja näringsvärdet i maten innan den serveras. Kosten passar även för gluten- och laktosintoleranta personer.


Matens främsta fördelar är följande:


• Enzym- och näringsrik

I och med att maten inte upphettas över 42°C bevaras alla enzymer, vitaminer och

andra näringsämnen. Enzymer och vitaminer t.o.m. ökar avsevärt vid groddning och

mjölksyrning/fermentering.


• Lättsmält

Maten tillreds så att den blir mycket lättsmält. Detta innebär att du inte blir trött och

dåsig efter maten, utan känner dig pigg samtidigt som du upplever en behaglig mättnadskänsla.


• Rik på nyttiga tarmbakterier

Kosten är rik på mjölksyrabakterier, vilket gör att tarmarna tillförs rätt sorts bakterier som hämmar ohälsosamma tarmbakterier och svampar i tarmarna. Härmed skapas en frisk tarmflora, vilket är en förutsättning för en frisk kropp (80% av immunförsvaret sitter i tarmarna!). Du får lära dig att på ett enkelt och snabbt sätt att mjölksyrejäsa både grönsaker, drycker och vissa maträtter.


• Lågt GI (Glykokemiskt Index)

Eftersom maten har ett lågt GI-värde så känner du dig mätt länge samtidigt som blodsockernivån hålls stabil. Eventuellt sug efter sötsaker och söt mat försvinner efterhand.


• Innehåller nyttiga fetter

Maten innehåller endast nyttiga fetter. De nyttiga fetterna reducerar det farliga kolesterolet i blodet och minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar.


• Balanserad mängd fibrer

Maten innehåller stor mängd naturliga fibrer i och med att vi inte använder oss av några raffinerade produkter. Fibrer är mycket viktiga för en väl fungerande tarmfunktion och för mättnadskänslan.


• Ger rätt kroppsvikt

Då maten innehåller alla näringsämnen kroppen behöver och i stor mängd, balanseras kroppsvikten inom några månader. Oavsett om man väger för lite eller för mycket stabiliseras kroppsvikten till den naturliga vikten.


• Skapar rätt pH i kroppen (rätt syra-basbalans)

Maten innehåller också ett balanserat pH-värde, vilket gör att om du idag är försurad så blir du mer motståndskraftig när du åstadkommit rätt pH-värde i kroppen. Dagens moderna kost består till stor del av matvaror som har syrabildande effekt i kroppen. När vi är försurade blir vårt immunförsvarssystem ur balans och vi blir inte lika motståndskraftiga mot de sjukdomar vi har anlag för. Detta kan jämföras med hur t.ex. miljön reagerar på ett för surt pH-värde.

--------------------------------------------------------

Living Food Institute Sweden

Broviksvägen 8, 664 92 Värmskog

Tel: 0570-461022, E-mail: info@living-food.se